ویزای شنگن چیست؟

کشورهای اروپائی(اتریش،بلژیک،سوئیس،آلمان،دانمارک،استونی،یونان،اسپانیا،فنلاند،فرانسه،جمهوری چک ،کرواسی،مجارستان،ایتالیا،لوگزامبورگ،هلند،نروژ،لهستان،پرتغال،رومانی،سوئد ،اسلوونی،اسلواکی،ایسلند،مالت،لتونی….) که تحت پیمان شنگن هستند در سال 1985 برای مقررات مسافرت و مرزهای کشورهای خود متحد شده اند و اتحادیه شنگن را تشکیل داده اند. بنابراین تمامی مسافرانی که خارج از این اتحادیه قرار دارند به غیر از شهروندان کشورهای قاره آمریکا(به جز چند کشور پرو،بولیوی،کلمبیا….) استرالیا،ژاپن،کره جنوبی و مالزی جهت ورود به هریک از این کشورها ملزم به دریافت ویزای شنگن (Schengen Visa) می باشند.

نکات ضروری:                         

  • تمامی مدارک باید با ترجمه رسمی به سفارت ارائه گردد
  • تمامی هزینه های درخواست و اخذ ویزا در هر صورت غیر قابل برگشت می باشد
  • درخواست ویزا باید حدود 4 ماه زودتر از زمان سفر باشد
  • سوالات متداولی که در مصاحبه حضوری از مسافران پرسیده می شود :
  • قصد سفر به کدام کشور عضو اتحادیه شنگن را دارید؟
  • عضوی از خانواده ،دوستان یا فامیل شما در کشورهای عضو اتحادیه شنگن اقامت دارد؟
  • هدف از سفرتان چیست؟
  • هزینه سفر به چه صورت و توسط چه شخصی انجام می شود؟
  • ازدواج کرده اید؟ اگر پاسخ شما مثبت باشد مدت زمان ازدواج و شغل همسر از شما پرسیده می شود؟
  • فرزند دارید؟اگر پاسخ شما مثبت باشد سن و وضعیت فرزند پرسیده خواهد شد.
  • مدت زمان اقامت شما چه قدر خواهد بود؟
  • محل اقامت کجا خواهد بود؟
  • میزان تحصیلات شما؟
  • محل کار شما کجاست؟
  • حقوق و درآمد شما چه قدر است؟
  • درطول مدت سفر جایگزینی برای شما در محل کار حضور دارد؟
  • تا کنون به کشورهای دیگر سفر کرده اید؟
  • چه طور مطمئن شویم که به مملکت خود باز خواهید گشت؟

انواع ویزای اتحادیه شنگن

 

ویزای نوع A  :

ویزای ترانزیت فرودگاهی است که فقط اجازه تعویض هواپیما در هر یک از فرودگاه های عضو اتحادیه شنگن را به مسافران می دهد.

ویزای نوع B :

این نوع ویزا هم ویزای ترانزیت و عبور می باشد به این منظور که مسافر می تواند با داشتن این ویزا از خاک هر یک از کشورهای شنگن به مدت 5 روز عبور کند.

ویزای نوع C :

ویزای کوتاه مدت برای ورود به کشورهای عضو اتحادیه شنگن که این ویزا در 3 نوع ارائه می شود :

  1. ویزای یک بار ورود(Single Entry) با این ویزا مسافر تنها یک بار اجازه ورود خوهد داشت و به محض خروج از اتحادیه شنگن این ویزا فاقد اعتبار خواهد شد.
  2. ویزای دوبار ورود(Double Entry) تفاوت این ویزا با ویزای یک بار ورود در این است که مسافر در مدت زمان مشخص دوبار اجازه ورود به منطقه شنگن را دارد .
  3. ویزای چندبار ورود(Multiple Entry) این نوع ویزا محدودیتی برای تعداد دفعات ورود به کشورهای عضو اتحادیه شنگن در مدت زمان مشخص را نداشته و تنها محدودیت آن مدت زمان مجاز اقامت می باشد که این مدت زمان می تواند در هر 6 ماهه از سال 90 روز باشد.توجه داشته باشید که این مدت مجاز از اولین ورود شما به منطقه شنگن محاسبه خواهد شد.

ویزای اعتباری منطقه محدود(Limited Territorial Validity Visas) : این ویزا تحت شرایط ویژه برای مناطق معین صادر می شود. مثلا برای پناه جویان این نوع ویزا صادر خواهد شد.

ویزای نوع D یا ویزای ملی (National Visa) :

این ویزا برای تحصیل و کار دزر منطقه شنگن صادر می شود که با توجه به شرایط و هدف مسافر به صورت یک یا چند بار ورود صادر می شود. شما می توانید باداشتن ویزای چندبار ورود نوع D بدون محدودیت به تمامی کشورهای منطقه شنگن سفر کنید.برای اخذ این ویزا باید یکی از شرایط ذیل را داشته باشید:

دانشجوی بین المللی که نیاز به انجام پروژه تحقیقاتی که مدت آن بیشتر از یک سال نباشد

دانشجوی بین المللی که قصد ادامه تحصیل در یکی از کشورهای اتحادیه شنگن را دارد

پژوهش علمی آموزشی در مرکز تحقیقاتی یا موسسه آموزشی معتبر واقع در یکی از کشورهای عضو شنگن

ورزشکاران ،هنرمندان ،متخصصین نیز می توانند از این نوع ویزا استفاده کنند

در موارد خاص پزشکی که بیمار امکان خروج از منطقه شنگن را نداشته باشد

مدارک لازم برای اخذ ویزای شنگن :

  • تکمیل فرم درخواست ویزا
  • اصل پاسپورت امضا شده که  باید حداقل 6 ماه اعتبار پس از تاریخ بازگشت از سفر داشته باشد
  • عکس پرسنلی جدید تمام رخ از روبرو زمینه سفید که با عکس پاسپورت یکی نباشد
  • مدرک شغلی رسمی مانند گواهی اشتغال به کار رسمی،جواز کسب،فیش حقوقی ،گواهی تحصیلی،
  • اسناد ملکی،تمکن مالی و ریز گردش حساب بانکی
  • دعوت نامه رسمی یا بلیط پرواز رفت و برگشت
  • بیمه مسافرتی با حداقال سقف پوشش 30،000 یو رو